Kremalı Et Sulu Mantar Çorbası Malzemeler:
*250 gr mantar
*200ml. krema
*4 çorba k. un
*4 çorba k. tereyağı
*2 su b. et suyu tavuk et farketmez
*sıvıyağ
*tuz
*su
*karabiber
Kremalı Et Sulu Mantar Çorbası Nasıl Yapılır:
Tahta üzerinde mantarları doğruyoruz ve bir tavaya biraz sıvıyağ koyup mantarları soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve soteliyoruz. Çorbayı yapacağımız çorba tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Unu, sararana kadar kavuruyoruz. Soğuk et suyu dökerek çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz ve kıvamını açıyoruz.Blander ile kıvamını açabilirsiniz isterseniz kolayca.Sıcak su ilave ederek kıvamını isteğinize göre açıyoruz. Çorbanın suyu kaynayınca içine kremayı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kremanın birazını üzerine dökmek için ayırıyoruz. Tekrar kaynayınca mantarını ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Servis ederken üzerine krema döküyoruz.Afiyet olsun…
http://www.bitarif.com/corba-tarifleri/kremali-mantar-corbasi-tarifi.html

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder