4 Aralık 2014 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi…


Kremalı  Et Sulu Mantar Çorbası Malzemeler:
*250 gr mantar
*200ml. krema
*4  çorba k. un
*4  çorba k. tereyağı
*2 su b. et suyu tavuk et farketmez
*sıvıyağ
*tuz
*su
*karabiber
Kremalı Et Sulu  Mantar Çorbası Nasıl Yapılır:
Tahta üzerinde mantarları doğruyoruz ve bir tavaya biraz  sıvıyağ koyup mantarları soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve soteliyoruz. Çorbayı yapacağımız çorba tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Unu, sararana kadar kavuruyoruz. Soğuk et suyu dökerek çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz ve kıvamını açıyoruz.Blander ile kıvamını açabilirsiniz isterseniz kolayca.Sıcak su ilave ederek  kıvamını  isteğinize göre açıyoruz. Çorbanın suyu kaynayınca içine kremayı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kremanın birazını üzerine dökmek için ayırıyoruz. Tekrar  kaynayınca mantarını ilave ediyoruz. Tuzunu  ve karabiberini ayarlıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Servis ederken üzerine krema döküyoruz.Afiyet olsun…
http://www.bitarif.com/corba-tarifleri/kremali-mantar-corbasi-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder