Tarhun Çorbası Malzemeler:
- 2 bardak süzme yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- haşlanmış tavuk göğsü
- 4 bardak tavuk suyu
- Yeteri kadar su
- Kuru tarhun otu
- Tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Toz kırmızı biber
Tarhun Çorbası Nasıl Yapılır:
- Tencere de yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
- Ardından unu ilave edin ve tavuk suyu ile açarak karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın, karıştırarak kaynatın.
- Kaynadığında ocağın altını kısın.
- Didiklenmiş tavuk etini çorbaya katın.
- Tuzunu ekleyin.
- 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
- Tarhun otunu ufalayın ve çorbanın üzerine bolca serpiştirin.
- Sosu için tavada yağları ve kırmızı toz biberi hafifçe kızartıp çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun…
http://www.hangitarif.com/tarhun-corbasi-tarifi.html

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder