9 Ekim 2014 Perşembe

Tarhun Çorbası Tarifi…


Tarhun Çorbası  Malzemeler:
  • 2 bardak süzme yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  •  haşlanmış tavuk göğsü
  • 4  bardak tavuk suyu
  • Yeteri kadar su
  • Kuru tarhun otu
  • Tuz
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3  yemek kaşığı zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
Tarhun Çorbası Nasıl Yapılır:
  1. Tencere de yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
  2. Ardından unu ilave edin ve tavuk suyu ile açarak karıştırın.
  3. Tencereyi ocağa alın, karıştırarak kaynatın.
  4. Kaynadığında ocağın altını kısın.
  5. Didiklenmiş tavuk etini çorbaya katın.
  6. Tuzunu ekleyin.
  7. 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
  8. Tarhun otunu ufalayın ve çorbanın üzerine bolca serpiştirin.
  9. Sosu için tavada yağları ve kırmızı toz biberi hafifçe kızartıp çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun…
http://www.hangitarif.com/tarhun-corbasi-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder