14 Ekim 2014 Salı

Prenses Çorbası Tarifi…


Prenses Çorbası  Malzemeler:
2 yemek kaşığı margarin
1 adet  havuç
1 adet piliç göğsü
 kıyılmış mantar
1 cay bardağı rende kaşar ,
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un ,
1 su bardağı süt
Prenses Çorbası Nasıl Yapılır:
Bir tencerede kızdırdığımız yağa rendelenmiş havucu, kıyılmış pilici ve mantarı üçer dakika arayla ekleyip soteleyelim.
Kaynar suyu, tuzu ve tatlandırıcıyı ilave edip on dakika pişirelim.
Süt ile unu bir kaba koyup çırpalım/ süzdükten sonra kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp sütle unun içine koyalım.
Tel çırpıyla karıştırıp kay­nayan çorbanın içine dökerek hızlıca karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
Üç dakika kaynattıktan sonra köpüğünü alıp ocaktan kaldıralım.
Afiyet olsun…
http://www.hangitarif.com/prenses-corbasi-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder