18 Ekim 2014 Cumartesi

Mengen Çorbası Tarifi…


Mengen Çorbası Malzemeler:
4 ç‡orba K. Bulgur
2 ç‡orba K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
1 SoğŸan
1 ç‡orba K. TereyağŸı
2 ç‡orba K. Un
3 Su B. Et Suyu
Su
Tuz
Nane
Pul Biber
Mengen Çorbası Nasıl Yapılır:
Bulguru haşŸlayın. TereyağŸını tencerede eritin. SoğŸanı doğŸrayın ve tereyağŸında kavurun. Unu da ekleyip kavurduktan sonra salçaları ilave edin. SoğŸuk suyunu dökün.
Et sularını ilave edin. HaşŸlanmışŸ bulguru da ilave edin. Baharatlarını atın. Servis tabağŸına alın.Afiyet Olsun…
http://www.hangitarif.com/mengen-corbasi-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder