Yarmalı Yayla Çorbası Malzemeler:
- Yarım su bardağı önceden ıslatılıp bekletilmiş nohut
- 1 su bardağı yarma
- 400 gr süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 litre su
Sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvıyağ
- Pul biber
- Acı toz biber
- Nane ve tuz
Yarmalı Yayla Çorbası Nasıl Yapılır:
Nohut ve yarma suda haşlanır bu arada pişireceğiniz çelik tencerede yoğurt, un, yumurta blenderle çırpılır.
Suyu eklenir ve çırpılır.
Ocağa alınır kesilmemesi için kaynayana kadar çırpıcıyla karıştırılır.
Kaynayınca haşlanmış nohut ve buğdaylar eklenir ve 5 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Sosu pişirilip servis edilirken sostan eklenir.
Afiyet olsun…
Afiyet olsun…
http://www.nohut.org/yarmali-yayla-corbasi

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder