19 Eylül 2014 Cuma

Hanımağa Çorbası…


anımağa Çorbası Malzemeler:
1 su bardağı nohut
– 1 çay bardağı yeşil mercimek
– 1 .5 çay bardağı erişte
– Yarım çay bardağı tel şehriye
– 1 adet kuru soğan
– 1.5 çorba k. domates salçası
-2çorba k. tereyağı
– 1 çorba k. un
– 1 .5su bardağı et suyu
– tuz,
-kuru nane,
Hanımağa Çorbası Nasıl Yapılır:
Soğanı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile tencerede kavuruyoruz.
Unu ekleyip kavurmaya devam edin. üzerine domates salçasını da ekleyin ve üzerine biraz soğuk su döküp karıştırın.
Önceden haşlanmış nohut ve mercimeği ilave edin.
Tel şehriye ve erişteyi de ekleyip pişirmeye devam edin.
Afiyet Olsun…
Et suyunu ve sıcak suyu da ekleyip karıştırarak pişirelim, bu arada tuzunu ve naneyi de ekleyin.
http://www.hangitarif.com/hanimaga-corbasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder