Analı Kızlı Çorbası Malzemeler:
- 1.5 su bardağı nohut
- 2 su bardağı ince bulgur
- 500 gr çiğ köftelik kıyma
- 250 gr az yağlı kıyma
- 200 gr kuzu eti
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 limon
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır:
- Nohutu bir gün önceden suda bekletin.
- Et, domates salçası ve küp doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın.
- Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuz ile tatlandırarak pişirin.
- Diğer bir kapta kıymayı kavurun.
- Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın.
- Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın.
- Köfteleri süzgece alın. İçinde kaynar su bulunan tencereye süzgeci yerleştirin.
- Bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin.
- İki limonun suyunu ekleyip bir taşım daha pişirin.
- Tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin.
- Üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
- Afiyet Olsun…
http://www.nohut.org/anali-kizli-corbasi

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder