19 Eylül 2014 Cuma

Analı Kızlı Çorbası…


Analı Kızlı Çorbası Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 500 gr çiğ köftelik kıyma
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 200 gr kuzu eti
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 limon
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır:

  • Nohutu bir gün önceden suda bekletin.
  • Et, domates salçası ve küp doğranmış 1 soğanı nohutla birlikte tencereye alın.
  • Üzerini örtecek kadar su ilave edip tuz ile tatlandırarak pişirin.
  • Diğer bir kapta kıymayı kavurun.
  • Küp doğradığınız iki soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve cevizi de ekleyip soğumaya bırakın.
  • Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle yoğurup yarısından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  • Diğer yarısından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp içlerini oyarak cevizli harçtan ilave edip kapatın.
  • Köfteleri süzgece alın. İçinde kaynar su bulunan tencereye süzgeci yerleştirin.
  • Bir süre haşladıktan sonra daha önceden hazırladığınız salçalı et suyuna ilave edin.
  • İki limonun suyunu ekleyip bir taşım daha pişirin.
  • Tereyağını eritip naneyi ekleyip iki dakika pişirin.
  • Üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.
  • Afiyet Olsun…
http://www.nohut.org/anali-kizli-corbasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder