Kremalı Sebze Çorbası Malzemeler:
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 kutu krema
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 lt su
- Tuz
- Dereotu
Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır:
Havuç, patates ve kabak küp küp doğranır. Su kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca havuç ve patates suya eklenir. Patates yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan tereyağı başka bir tavada eritilir. Un eklenip kavrulur. Az miktarda su konulup topak kalmayıncaya kadar karıştırılır ve altı kapatılır. Patatesler pişmeye yakınken kabak da diğer sebzelere eklenir. Son olarak bezelye katılır. Unlu karışıma sebzeli sudan bir kaç kepçe konulur ve seyreltilir. Ardından bu karışım kaynayan sebzelere eklenir. Son olarak krema ve tuzu eklenen çorba bir taşım daha kaynatılır ve çorbanın altı kapatılır. Servis yapılırken üzerine kıyılmış bir miktar dereotu eklenir. Çorba servise hazır. Afiyet olsun.
http://www.bitarif.com/corba-tarifleri/kremali-sebze-corbasi-tarifi.html

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder