23 Ağustos 2014 Cumartesi

Tahıllı Çorba....


Tahıllı Çorba Malzemeler:

1 su b. buğday
1 su b. nohut
et suyu
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
3 çorba k. un
1 yumurta sarısı
yarım limon
Üzeri için:
tereyağı
nane
pul biber

Tahıllı Çorba Nasıl Yapılır:

 Buğdayı sıcak suyla ıslatıyoruz.
Küçük bir tencereye buğdayı koyuyoruz.
Suyunu koyuyoruz ve haşlıyoruz.
  Haşlanan buğdayı ve nohutu büyük çorba tenceresine aktarıyoruz.
Üzerine sıcak su ve et suyu koyup beraber pişiriyoruz.
Terbiyesi için, yoğurdu karıştırma kabına koyuyoruz.
Unu koyuyoruz, limon suyunu sıkıyoruz. Yumurta sarısını da ekliyoruz.
Çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Bir yandan da soğuk suyunu koyuyoruz. 1 su bardağı kadar su koyuyoruz.
Kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar alıp, terbiye kasesine koyuyoruz, bir yandan da hızlıca karıştırıyoruz.
Çorbanın tuzunu da atıyoruz.
Kaynayıp kıvamı ortaya çıkınca servis kasesine döküyoruz.
Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz.
Nane ve pul biber atıp kızartıyoruz.
Bu sosu da çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
http://www.nohut.org/tahilli-corba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder