23 Ağustos 2014 Cumartesi

Kremalı Yörük Çorbası...


Kremalı Yörük Çorbası Malzemeler:

250 gr ıspanak
300 gr haşlanmış nohut
300 gr haşlanmış aşurelik buğday
3 litre et suyu
1 su bardağı un
250 gr yoğurt
1 limonun suyu

Kremalı Yörük Çorbası Nasıl Yapılır:

Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve  karıştırarak ilave edin. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzunu ekleyin ve 15-20 dakika pişirin.
Ispanak ve taze soğanları ayıklayıp bol su ile yıkayın. Ispanakları küçük parçalar halinde, taze soğanları küçük doğrayın. Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeden 5-10 dakika önce ıspanağı ilave edin. Ayırdığımız taze soğanı çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın. Üzerine Dilerseniz İsteğe Göre Renkli ve naneli tereyağı yapabilirsiniz.Afiyet Olsun.
http://www.nohut.org/kremali-yoruk-corbasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder